HAINAN PROJECT FLINK ONDERWEG

Het Medical Industrial Park in Lingshui, Hainan, China is een innovatief project dat is ontworpen door CONTEXTUREARCHITECTS. Het park bestaat uit vier percelen, waarvan er twee al zijn ontworpen en er één momenteel in aanbouw is. Het sales center van het project zal eind mei reeds officieel worden geopend.

Het Medical Industrial Park is bedoeld als een plek waar vitale ouderen kunnen wonen en overwinteren op het tropische eiland tussen de palmbomen en in een aangenaam klimaat. Het gebied is omringd door weelderige vegetatie, fruitbomen, een rivier, een meer en het platteland. Het thema van dit woongebied is ‘universiteit voor ouderen’, waar men zich kan blijven ontwikkelen terwijl men zich ontspant en geniet. Er worden cursussen aangeboden, men kan zelfs een startup beginnen en sporten, en er zijn restaurants en leisure activiteiten beschikbaar. Er is veel groen geïntegreerd in het project.

Het Medical Industrial Park biedt ouderen ook de benodigde zorgvoorzieningen. Het project is geïnspireerd door Blue Zones, waar mensen langer en gezonder leven door hun levensstijl aan te passen. Het idee is om de bewoners van het park te voorzien van een gezonde en actieve levensstijl.

Het project is niet alleen innovatief in zijn opzet en thema, maar ook in zijn locatie. Het tropische eiland Hainan is niet alleen een prachtige plek om te wonen, maar heeft ook een snelgroeiende economie en is een belangrijke bestemming voor toeristen.

Het Medical Industrial Park is een geweldige toevoeging aan het eiland en biedt ouderen een unieke en actieve levensstijl. Met het sales center dat binnenkort opent, kunnen geïnteresseerden binnenkort een kijkje nemen in het project en de mogelijkheden ontdekken die het te bieden heeft. Het is een spannende tijd voor het Medical Industrial Park en we kijken uit naar de verdere voortgang van het project. Half mei was er een feestelijk officieel moment met aanwezigheid van de Nederlandse Ambassade (Nico Schietekatte, counselor Health Welfare and Sport) en de plaatselijke overheid.