HAVERLANDEN WAGENINGEN DIVERSITEIT

Een voormalig bedrijfsterrein in Wageningen wordt omgetoverd tot een prachtig nieuw woonproject. Het terrein was voorheen volledig verhard, maar wordt nu getransformeerd naar een groene en levendige woonlocatie.

Het parkeren wordt op een slimme manier opgelost door een parkeerkoffer achter de nieuwbouw te plaatsen. Deze parkeerkoffer wordt vormgegeven als een woonerf, wat het geheel een gezellige uitstraling geeft. Aan de Haverlanden komt er ruimte voor een breed trottoir met bomen, wat zeer welkom is in de verder versteende straat.

Het woonprogramma bestaat uit 20 koopappartementen. Op de begane grond komen 6 gelijkvloerse woningen met een tuin, die zeer geschikt zijn voor senioren. Op de verdiepingen komen 14 maisonnettes, die perfect zijn voor starters. Deze mix van woningtypen bedient doelgroepen die in de omgeving nog weinig vertegenwoordigd zijn, maar waar wel een grote behoefte aan is.

Het nieuwe bouwvolume is zorgvuldig ontworpen om goed te passen in de omgeving. Het bestaat uit twee bouwblokken met een haakse hoek. De twee blokken zijn op de begane grond in de hoek gekoppeld door een bergingencluster, waarin de buitenbergingen van de maisonnettes zijn geplaatst.

Het lange blok is met de voorzijden van de woningen gericht op de Haverlanden. Het kortere blok is met de voorzijden van de woningen gericht op het openbaar groen aan de oostzijde. Op de begane grond zijn de leefruimten van de woningen gericht op de eigen tuin, terwijl de maisonnettes op de 2e verdieping hun woonkamer met terras hebben gericht op de straat of de openbare groenvoorziening aan de oostzijde. Het plan is zo bedacht dat er voldoende afstand is en zo weinig mogelijk inkijk op de aangrenzende percelen.