Transformatie van voormalige kaze eloods naar 9 grondgebonden woningen Architectuur, landschap Opgelevering medio 2018 Opdrachtgever van grootheest

EDE –  MN5(MANEGEN)

De locatie MN5 (Maurits Noord 5),  ligt in het hart van het Monumentaal Cluster van het voormalige kazerneterrein en maakt deel uit van de monumentale stallenreeks. Het is een kleine maar bijzondere locatie deze voormalige manege gesitueerd aan het Drafveld.

Om de culturele identiteit van de voormalige kazerne te bewaren dan wel te herschapen, hebben we het bestaande gebouw bewaard en hergebruikt, het is immers een zeer bruikbaar gebouw en een uitdagende opgave.

Hier ligt de mogelijkheid om grote woningen te maken met een vloeroppervlak van 200m2 binnen een bruto volume van ca. 620m3. Niet alleen een grote woning met mogelijk veel verschillende ruimten maar ook één met ruimtelijkheid. Daarnaast bestaat hier ook echt de mogelijkheid voor kopers om zelf de indeling te bepalen.Negen woningen met een breedte van ca. 4m breed en ca. 20m diep worden centraal geopend door middel van een vide met daklicht waardoor avontuurlijke grote woningen ontstaan.

foto’s maxim bosman photography

Projectvideo:Manegen/ MN5 was te zien in Binnenste Buiten (KRO / NCRV) 6 mei 2021