15 appartementen
Architectuur, landschap
Opgeleverd laatste kwartaal 2017
Opdrachtgever Van Grootheest

EDE – MAGNOLIA STATE

Op een centrale plek in Ede, op de hoek van de Stationsweg en de Ericalaan dichtbij het centrum, zijn drie urban villa’s van vijf lagen ontworpen, op een parkeergarage.

De drie gebouwen zijn in opbouw vrijwel gelijk, maar verschillen door een eigen kleur metselwerk en een unieke gevelindeling. Door de ‘willekeurige’ verdeling van bloemkozijnen en Franse balkons over de gevels en verdiepingen, varieert het beeld van de urban villa’s aan alle zijden en is elke woning uniek. Het dak heeft een moderne mansardevorm en is uitgevoerd in zink.

Er worden verschillende bakstenen gebruikt in een gevelcompositie van staand en liggend metselwerk. De grote balkons zijn gericht op het zuiden en zuidwesten.

De plattegrond van de woningen is vrij indeelbaar rond een kern van lifthal en trappenhuis en de gevelindeling is aanpasbaar binnen een gesteld stramien.

Voor het ontwerp van de private parktuin hebben wij ons laten inspireren door het Veluwse landschap in de omgeving van Ede door het toepassen elementen als heide en berken.