15 appartementen Architectuur, landschap Opgeleverd laatste kwartaal 2017 Opdrachtgever Van Grootheest

CLICK TO LOCATE

EDE – MAGNOLIA STATE

De geschiedenis en de omgeving van Magnolia State heeft ons geïnspireerd om een concept te ontwikkelen passend bij het karakter van de omgeving.

Op een centrale plek in Ede, op de hoek van de Stationsweg en de Ericalaan dichtbij het centrum, hebben wij drie urban villa’s van vijf lagen ontworpen in een eigentijdse stijl, die tegelijk past bij de voorname architectuur die zo kenmerkend is voor de Stationsweg.

De drie statige gebouwen zijn in opbouw vrijwel gelijk, maar verschillen door een eigen kleur metselwerk en een unieke gevelindeling. Door de ‘willekeurige’ verdeling van bloemkozijnen en Franse balkons over de gevels en verdiepingen, varieert het beeld van de urban villa’s aan alle zijden en is elke woning uniek.

Er worden verschillende bakstenen gebruikt in een gevelcompositie van staand en liggend metselwerk. De grote balkons zijn gericht op het zuiden en zuidwesten. De rijke detaillering en het gebruik van mooie materialen geven de urban villa’s de luxe uitstraling die wij nastreven.

Voor het ontwerp van de private parktuin hebben wij ons laten inspireren door het Veluwse landschap in de omgeving van Ede. Rond 1880 woonden de eerste bewoners van de villa’s aan de Stationsweg letterlijk aan de uitlopers van de Ginkelse Heide. In het ontwerp van de parktuin komen natuurlijke elementen als heide en berken als vanouds terug aan de Stationsweg.

De ruimtelijke context van het terrein inspireerde ons om het parkeren ondergronds op te lossen. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om de urban villa’s ruim op het perceel te plaatsen.

Eigenheid op alle niveaus is kenmerkend voor het gehele ontwerp. Elke villa is uniek, de gevelindeling per verdieping is uniek en met slechts één appartement per laag is maatwerk mogelijk en kunt u voor uw appartement zelf de indeling bepalen, inclusief de gevelindeling, binnen bepaalde voorwaarden. Vanzelfsprekend is de kern van het gebouw, bestaande uit de lift, de lifthal en het trappenhuis wel vastgelegd en is er binnen de appartementen ook een vaste plek voor de benodigde techniek. Voor elke verdieping hebben wij al vier verschillende indelingen ontworpen waar u uit kunt kiezen, of welke als basis kunnen dienen voor een andere individualisering van de woningindeling, die u met ons kunt bespreken.