HAINAN HEALTH CARE

Gebouwd opervlakte 366.000 m²
Planning, Architectuur, landschap

HAINAN, HEALTH CARE INDUSTRIAL PARK

Op het tropische Chinese eiland Hainan is CONTEXTUREARCHITECTS gevraagd door projectontwikkelaar Jianbang een grote ontwikkeling geheel te ontwerpen, zowel masterplan als architectuur. De opgave bestaat uit 4 plots en met een totaal gebouwd oppervlakte van 366.000 m².

Hainan is door het tropische klimaat bij uitstek een plek voor toerisme en winterverblijf voor ouderen uit heel China. Deze ontwikkeling gaat dan ook plaats bieden aan een combinatie van senioren long stay appartementen, seniorenzorg, hotels, medische voorzieningen voor medisch toerisme, commerciële en culturele voorzieningen en ondersteunende faciliteiten.

Het masterplan voor de eerste 2 plots is inmiddels door ons ontworpen en bevindt zich aan beide zijden van de ontsluitingsweg en geflankeerd door water en palmbomen. De tropische context vereist een ontwerp dat zich voegt naar natuurlijke ventilatie door de gebouwen op te tillen en windstromen ook er doorheen mogelijk te maken. Daarnaast zijn vele waterpartijen en zwembaden aanwezig om eveneens koeling te brengen.