HONG KONG u2013 TONG YAN SAN TSUEN PROJECTIE

Totaal oppervlak 94.000 m2 Mixed use Master plan, Architectuur Opdrachtgever: Top Spring International Holdings Limited

HONG KONG – TONG YAN SAN TSUEN PROJECT

In het noorden van Hongkong is in opdracht van een plaatselijke projectontwikkelaar een ontwerp gemaakt voor een gemengd programma bestaand uit woningbouw, ouderenzorg, retail en onderwijs.

 

Twee lagen ondergronds voor parkeergarage, logistiek en clubhouse zijn de basis voor drie torens rondom een gedifferentieerd plein. Aan het plein bevinden zich de entrees van de torens met startersappartementen, het woonzorgcentrum met kliniek, de internationale school en een deel van de commerciële ruimten.

Door de maatschappelijke componenten seniorenzorg en onderwijs te integreren wordt dit een bijzonder woongebied waaraan in Hongkong een grote behoefte bestaat. Het onderliggende idee is ontmoeting van de diverse doelgroepen en het gemeenschappelijk gebruik van functies en ruimten.

 

Het seniorenprogramma bestaat uit 3 onderdelen; het woonzorgcentrum in de middelste toren, de aanleunwoningen erboven en de drie kleine senioren woongemeenschappen op de bovenste twee lagen van de torens. Deze laatste zijn opmerkelijk aangezien de beste locaties hierdoor bestemd zijn voor kleine seniorenpenthouses.

De internationale school herbergt ook een kindergarten en maakt, net als het woonzorgcentrum, medegebruik van de ondergrondse van het clubhouse, zoals sporthal, fitness en zwembad.

De torens zijn op de zogenaamde escapefloor met bruggen aan elkaar gekoppeld waardoor ook op hoger nivo een gemeenschappelijk verblijfsgebied ontstaat voor de bewoners.