zhoushan island nl

Totaal oppervlak plangebied: 4.23ha . Totaal gebouwd oppervlak: 76000 m2 commercieel / hotel / hoogbouw en laagbouw woningen / waterpark

ZHOUSHAN SHENGSI EILANDS

Shengsi eiland ligt in de stad Zhoushan, van de provincie Zhejiang, in het noordelijke deel van de Zhoushan-eilanden, in het centrum van de 18.000 kilometer lange kustlijn van China. Het is de voorhoede en het bruggenhoofd van Shanghai en de Yangtze-rivierdelta voor internationale maritieme logistiek. Het duurt ongeveer 3 uur met de auto en boot vanuit Shanghai centrum om het eiland te bereiken.

De projectlocatie bevindt zich direct bij de aankomst van de (huidige en van de nieuwe) ferry terminal en is aan 3 zijden grenzend aan water. Het masterplan vormt een combinatie van toerisme, wonen, commercie en cultuur, gebruik makend van de context. Hierdoor worden de twee ferry terminals verbonden door een binnenstraat en hierachter bevinden zich hogere woongebouwen. In dezelfde lijn verrijst een hotel met conferentieoord en service appartementen. Een waterpark manifesteert zich aan de zuidzijde, naast lage woningbouw. Twee heuvels, met militaire oorsprong zijn geintegreerd in het plan. Het ontwerp is geïnspireerd op golven en het mariene leven.