SOCIALE WONINGBOUW BIBLIOTHEEKLOCATIE RENKUM

Renkum krijgt binnenkort een nieuw woongebouw: een complex met 29 sociale woningbouw appartementen verspreid over 4 lagen, gelegen aan het Europaplein nabij het centrum. Het gebouw zal de huidige bibliotheek vervangen en een betere wand vormen aan het Europaplein. Het is een welkome toevoeging aan de woningmarkt in Renkum, waar behoefte is aan meer bereikbare woningen voor ouderen en jongeren.

Een van de kenmerken van dit nieuwe woongebouw is de ondergrondse parkeerkelder. Best opmerkelijk bij deze categorie woningen, maar door de auto’s onder het gebouw te parkeren wordt de openbare ruimte eromheen groener. Bovendien is het ontwerp zo gemaakt dat de bestaande bomen in het gebied behouden kunnen blijven en er zelfs een stuk begroeid gebied aan het gebouw wordt toegevoegd.

Het woongebouw is zo ontworpen dat het goed aansluit bij de omringende bebouwing. De bovenste laag ligt terug, waardoor het geheel een passend geheel vormt in de omgeving. Ook draagt het bij aan een betere uitstraling van het Europaplein.

Dit nieuwe woongebouw is een goed voorbeeld van duurzame ontwikkeling. Het zorgt niet alleen voor meer woningen, maar ook voor een groenere omgeving en een verbetering van het stadsbeeld. Het zal naar verwachting een welkome toevoeging zijn voor de inwoners van Renkum, zowel jong als oud.